10.27.2014

Incepe ingroparea cablurilor aeriene .


În următorii ani, pe modelul orașelor europene, dar și a câtorva din România, precum Brașovul și Clujul, cablurile aeriene de pe stâlpii din Ploiești vor fi îngropate.
“Un astfel de proces a început și în România în unele zone, la Brașov, în Cluj, acolo unde au existat fonduri, interes din partea Guvernului, dar și mai mult lobby, mai ales că primarii din aceste localități au fost apropiați în ultimii zece ani de Băsescu și au reușit să-și impună punctele de vedere în favoarea orașelor lor”, ne-a explicat motivele pentru care un astfel de proces a reușit în câteva orașe din România primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu.
“Am în vedere și acest proiect de “îngropare a cablurilor”, pe românește, însă anul acesta și anul viitor sunt în derulare multe proiecte de infrastructură astfel încât să mai grevăm și trotuarele. Vă imaginați ce ar însemna. Să terminăm toate aceste lucrări și abia după aceea vom vorbi și despre acest proiect, care este, într-adevăr, de mare amploare și de impact. Nu este atât de ușor de făcut pentru că aici trebuie realizat un parteneriat cu Electrica, pentru că nu vorbim doar de deținătorii de cabluri de fibră optică, ci și de cablurile de energie electrică. Am încercat să port primele discuții, dar toate societățile comerciale se vaită că nu mai sunt bani de investiții de asemenea amploare. Eu sper să găsim soluții pentru îngroparea acestor cabluri, dar aceasta începând cu 2016-2017″, ne-a mai spus primarul Bădescu.
sursa:www.phon.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *