10.04.2014

Lupii musca din nou.Petrolul - Gaz Metan Medias 1-0





Aseară "lupii galbeni " au învins Gaz Metan Mediaş (scor 1-0) printr-un gol norocos marcat de Victoras Iacob, dar şi după un joc care cunoaşte o creştere de ritm.
Gazării au început în forţă partida de la Ploieşti, în minutul 5 Felipe Teixeira a şutat puternic, dar portarul ardelenilor a avut un reflex uimitor şi a respins mingea în corner.
În minutul 12, "lupii" au deschis scorul prin Astafei, după o gafă mare a lui Buchta.
Golkeper-ul oaspeţilor a degajat direct în Astafei şi mingea a intrat în poartă.
Ploieştenii puteau mări scorul prin N’Koyi a şutat pe colţul lung, dar Buchta a avut un alt reflex de senzaţie şi a respins în corner.
Medieşenii puteau egala până în pauză, în minutul 42 Ciprian Petre i-a driblat ca în curtea şcolii pe Alcenat şi Pecanha, a centrat în careu, dar Satli a respins în extremis.
1-0 la pauză pentru Petrolul, după o repriză în care gazdele au dictat ritmul, încălzindu-i şi pe cei 6000 de spectatori, care înfruntau primele semnele ale toamnei.
După pauză, tot prahovenii au avut iniţiativa, reuşind în unele momente un tiki-taka care a "electrizat " atmosfera.
Dar prima ocazie clară de gol a mitanului secund a aparţinut medieşenilor, în minutul 61 Ciprian Petre a trecut ca un express pe lângă Alcenat, a şutat la colţul lung, mingea a prins efect şi a trecut pe lângă poarta lui Pechana.
În minutul 62, Albin a revenit pe teren (în aplauzele întregului stadion) după accidentarea de o lungă, înlocuindu-l pe N'Koye.
Juan Albin... putea să-şi încununeze revenirea printr-un golazzo, în minutul 69, a şutat în vinclu, la incheitura barelor, dintr-o pasă a lui Astafei.
Oaspeţii au echilibrat meciul în ultimele 20 de minute, având şansa să restabilească egalitatea în minutul 73 Curtean, a şutat puternic pe colţul scurt, mingea a fost deviată la Buzean, cel din urmă şutând pe mijloc, acolo unde era la post Pechana.

Aceasta fiind şi ultima fază importantă a meciului.

Scor final 1-0, o victorie muncită care duce Petrolul (teoretic până azi) pe locul 3 în clasament.

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo (cpt), Satli, Fanchone – Priso, De Lucas, Marinescu, Teixeira – Astafei, N’Koyi.
Schimbări: N'Koyi - Albin; Priso - Ipsa; Marinescu - I. Filip 46.
Gaz Metan: Buchta - Creţu, Muth, Cristea, Buzean – Todea (cpt) Tahar – Curtean, Llullaku, C. Petre - Dan Roman.
Schimbări: Todea-Ionescu; Curtean - Figliomeni; Llullaku - Avram.

Următoarea etapă, Petrolul va întâlni (tot la Ploieşti) pe Ceahlăul Piatra Neamţ (20 octombrie a.c.)

"Este o victorie importantă pentru noi în faţa unei echipe bune. Gazul arată foarte bine. Sigur, puteam să câştigăm şi la o diferenţă mai mare, am avut şi bara aceea a lui Albin.
Azi Astafei a înscris şi cu şansă, dar dacă nu se ducea la sacrificiu... Ca un kamikaze s-a dus acolo. Bravo lui. E un tip foarte corect, altruist şi se sacrifică pentru echipă", a declarat la Dollce Sport antrenorul Petrolului Gigi Multescu.
La rândul său antrenorul medieşenilor, a demonstrat că este fair play, neacuzand arbitrajul.

"Am primit un gol pentru că am avut ghinion. Dar sunt foarte mulţumit de băieţi şi chiar cred că era echitabil un rezultat de egalitate.

Nu contează dacă mingea l-a lovit în mână pe Astafei. Mie mi-a plăcut arbitrajul, sunt mulţumit de el, e un arbitru bun", a declarat Dulca la Dolce Sport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *