10.27.2016

Un AN de la Colectiv. Unii au uitat . NOI...NU .

foto:SmartFM.ro
În seara zilei de 30 octombrie 2015, Un incendiu puternic în Clubul Colectiv a curmat viaţa a 64 de oameni şi a rănit grav peste 200 de persoane.
Cea mai mare tragedie naţională după anul 1989.
30 octombrie 2016, la un an distanta, părinţii, fraţii, prietenii încă îşi plâng “eroii “.
Autorităţile... NU.Autorităţile încă tac, se fac că “ploua “, ascund probe, clasează dosare, nimeni nu pare vinovat pentru aceea tragedie. Doar câteva zile de reţinere pentru 2 angajaţi ai ISU, pentru patronii clubului şi cel “mare “tam – tam la reţinerea fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, aceştia fiind eliberaţi şi puşi sub control judiciar.
Ce s-a mai întâmplat... s-a lăsat cu demisii ale lui Oprea, Piedone şi ca să se “liniştească apele “Ponta a plecat de la Guvernare, lăsându-I locul lui Ciolos.
Degeaba... Prea puţin.
Chiar dacă în primele săptămâni zeci de mii, de oameni au ieşit în stradă cerând dreptate pentru #Colectiv şi anunţau că până nu va fi schimbat tot sistemul politic, după 2 luni de la tragedie, totul a revenit la “normal “... Doar câteva mii îşi mai aduc aminte de “octombrie negru “, majoritatea fiind tineri.
Raed Arafat a ascuns adevărul despre tragedie. De ce?
Într-o declaraţie data presei imediat după tragedie, Raed Arafat a spus” pompierii nu au clubul Colectiv în baza lor de date, cei de la IGSU și de la ISU nu știau nimic despre acest club”. Însă...
Conform jurnalistului Cătălin Tolontan (http://www.tolo.ro/2015/11/25/ati-mintit-pompierii-stiau-de-clubul-colectiv-cu-cinci-saptamini-inainte-de-incendiu-pus-in-fata-unui-fax-al-gazetei-arafat-a-ordonat-azi-noapte-o-ancheta-la-isu/)pe data de 25 şi 26 septembrie 2015, a avut loc la Clubul Colectiv festivalul de muzică electronică PLUM și, alături, la etajul 1 al fabricii Pionierul, însă... nimeni nu a venit de la ISU.
Pe 23 septembrie 2015, la 23:32:13, din calculatorul firmei de evenimente Emagic a pornit un fax către numărul 021.242.09.90 al dispeceratului IGSU.
” Organizăm un festival în datele de 25 și 26 septembrie a.c. în clubul Colectiv și la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București”, i-au anunțat cei de la Emagic pe pompieri.

Firma precizează și numărul estimat de participanți.

” La festivalul PLUM estimăm în fiecare dintre cele două zile un număr de 2.000 de persoane pe seară”
Fax de la firma Emagic către IGSU, 23 septembrie 2015
Emagic este una dintre cele mai mari firme de evenimente muzicale.
În acea noapte de miercuri, 23 septembrie, transmisia lor către IGSU s-a făcut pe sistem Orange de mail-fax și a ajuns în 210 secunde la destinație.
Pe spatele faxului există confirmarea automată de primire de la numărul de fax al Inspectoratului General de Situații de Urgență.
1.” ISU nu a știut niciodată de clubul Colectiv”?!?
În seara fatidică de 30 octombrie 2015, în timpul operaţiunilor de salvare a victimelor din” Colectiv”, Gabriel Oprea și Raed Arafat, ai ieşit ca doi prieteni,” mâna de mâna “, să dea declaraţii televiziunilor,
Oprea a spus că totul este sub control si ca  MAI actualizează numărul morților și recită sacadat, apoi
L-a lăsat pe Arafat la declaraţii.
A doua zi de dimineaţă, Raed Arafat prins cu minciuna, a aruncat vina pe subordonaţii săi” La nivelul ISU, nu exista nici un document, nici o solicitare pentru autorizarea activității din locația respectivă”, deşi între timp presa aflase că doi pompieri știau de existent Clubului Colectiv,” Dar ei au fost pe cont propriu. Noi, ca instituție, nu știam”, au spus spus atunci surse din ISGU.
Clubul Colectiv... singurul din Capitala în care se cântă live.
Deşi era singurul club bucureştean potrivit muzicii live din punctul de vedere al acusticii  şi amplasat în fosta fabrica Pionierul (o fabrică foarte cunoscută în Capitală), reprezentanţii au păstrat tăcerea, fiindcă știau și unde e clubul, știau că acolo se țin mari concerte, știau și nu s-au dus, știau nu doar cei doi inspectori, știau majoritatea începând de la un simpli pompieri până la şefi...
Petre Toba i-a cerut o anchetă lui Raed Arafat.
La aproximativ o lună de la tragedie, pe data de 25 noiembrie 2015, Ministrul de interne Petre Tobă i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat ca toată situaţia referitoare la implicarea conducerii ISU Bucureşti în cazul incendiului de la Clubul Colectiv să fie înaintată de urgenţă DNA pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei, scrie stiripesurse.ro. „Domnul prim ministru vă informez că într-adevăr aseară domnul secretar de stat Raed Arafat a luat la cunoştinţă faptul că, încă de la sfârşitul lunii septembrie, o societate comercială care organiza manifestări în clubul respectiv a informat Inspectoratul general pentru situaţii de urgenţă şi conducerea ISU Bucureşti.”, a spus ministrul Tobă în ședința de Guvern de atunci.
Ce s-a întâmplat cu ancheta? Raed Arafat a scăpat “basma curată “, ISU a primit mai mulţi bani (potrivit Digi24.ro), de la Guvernul Ponta, 3 trei șefi ISU București-Ilfov au fost suspendați, doi inspector au fost reţinuţi, apoi trimişi sub control judiciar, iar... Raed Arafat este liber, nefiind deranjat de DNĂ, în “dosarul Colectiv “.
64 de morţi... nu răspunde nimeni (penal).
Deşi potrivit autorităţilor în tragedia de pe data de 30 octombrie 2015, de la clubul bucureştean Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, unele surse spun că numărul lor este mult mai mare, după 1 AN de la incendiu... nimeni NU RĂSPUNDE PENAL.
De ce?!?
Fiindcă autorităţile şi instituţiile se acoperă reciproc, aruncând vină un ape alta, iar DNA se ocupa de alte dosare, mult puţin importante decât viaţa unor tineri care au pierdut lupta cu viaţa, într-o tragedie naţională.
1 AN... în care nu s-a schimbat nimic.
La 1 AN de la tragedia #Colectiv, autorităţile nu au schimbat nimic, doar câteva organizaţii non-guvernamentale, presa, părinţi, fraţi, prieteni ai victimelor şi alte câteva zeci de mii de romani îşi amintesc de “eroi “.
Într-o ţară, în care toţi de la “vârful “ei tac, câţiva tineri din România, încearcă timid pe un site de socializare să readucă “spiritual Colectiv”, prin mitinguri şi marşuri, însă din ce în ce mai puţină lume îşi aminteşte de 30 octombrie 2015, mulţi romani, multe cluburi din ţară se pregătesc de “Halloween Party “, fără a avea emoţii şi a ţine un moment de reculegere.
Trist... foarte trist.
Pentru unii Halloween este mult mai important decât o tragedie. Pentru unii “mirajul banilor “trece dincolo de regret, credinţa şi... subconştient.
30 octombrie 2015 – 30 octombrie 2016. NU V-AM UITAT ŞI SPER CĂ ÎNTR-O ZI SĂ AFLĂM ADEVĂRUL DESPRE “OCTOMBRIE NEGRU “.

Hei, ce faceţi
De fapt, ştiu, vă gândiţi la mine
Staţi liniştiţi
M-a durut, cam rău
Dar acum mi-e bine
Suntem toţi aici
Lumea se poartă frumos
Ne-au pus aripi noi
Şi totul ar fi perfect
Doar că ne e şi nouă dor de voi.
În rest e bine, sunt concerte rock peste tot
Şi se aude foarte clar
Se aude fiecare cuvânt
Şi băieţii cântă foarte, foarte, foarte tare
Pentru că doar aşa se aude mai încet raul de pe Pământ

Hei, ce faceţi
Mi-ar fi plăcut să faceţi mai demult ceva
Nu de alta, dar eu chiar aş fi vrut să mai stau cu voi
Vreo 50 de ani sau cam aşa

Poate faceţi acum, poate faceţi, nu ştiu, orice
Poate începeţi măcar, măcar cu lucrurile mici
Noi o să ne uităm la voi în fiecare zi
Cuminţi, de aici
Versuri trupa Taxi – melodia Ce faceţi?



1 AN... NE-AM RESEMNAT? AM UITAT? VREM ADEVĂRUL... MĂCAR PENTRU EI.
PENTRU EROI...

RIP #COLECTIV... Cuvintele sunt prea puţine pentru a descrie durerea şi frustrarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *