12.02.2016

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI A FOST SARBATORITA SI LA PLOIESTI (foto si video )

Joi  1 decembrie a.c. ,incă de la ora 9.30, sute de ploieşteni au venit la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, iar în jurul orei 10.30, bulevardul Republicii (zona statuii Mihai Viteazul) în jur de 2 000 de oameni aşteptau parada militară.
Cu o întârziere de circa 20 minute, datorată depunerilor coroanelor şi a speech-urilor oficialităţilor prezente la eveniment, oficialităţi în număr impresionat, a început şi mult aşteptată paradă.

Fără îndoială, atracţia paradei au fost autospecialele Armatei, Poliţiei, Poliţie Locale, Jandarmeriei, ISU și SRI, dar şi 3 aeronave ale Clubului aviatic „Ion Baican „Strejnic.
Evenimentele au continuat cu un spectacol folcloric, cu participarea artiștilor de la Filarmonica Ploiești, dar și unor trupe de copii.
Înghesuiala la tradiţionala fasole cu cârnaţi.
Organizatorii au preparat în jur de 3.000 de porții de fasole cu cârnați, însă în câteva minute acestea s-au terminat, spre deliciul celor prezenţi.
Pe lângă zâmbetele apărute când vezi parada militară şi mândria unora de a fi romani, rămâne şi amărăciunea efectelor negative ale acestor manifestaţii.
Din păcate, sute de ploieşteni, pensionărio cu venituri modeste, s-au bucurat că nişte copii pentru aceea porţie cu fasole, oferită de autorităţile locale, autorităţi care în trecut, nu uitau să le ducă acasă ulei, zahăr, faină, şamd...
Trist ca într-un oraş cu pretenţii europene, se formează cozi imense la „pomană „, chiar dacă aceea porţie este făcută la „popota unităţii militare „...
Jandarmii şi „plăcerea „de a face propria lege.
Potrivit www.jurnalulph.ro, câţiva jandarmii au considerat ca jurnaliştii „obstrucţionează” autorităţile să vadă parada militară, să depună coroanele de flori şi să-şi susţină discursurile.
http://jurnalulph.ro/administraţie/24355-1-decembrie-la-ploiesti-esti-si-tu-in-poze-foto.html#sthash.0HeozEQZ.TjHOJaFR.Dpbs

Marş cu torţe.

Seria manifestaţilor prilejuite de Ziua Naţională a României s-a încheiat miercuri seara cu un marş al tortelor care au participat Grupare mobilă de jandarmi Prahova, Poliţia Locală şi alte structuri ale TBD şi câteva sute de ploieşteni.
Evenimentul a debutat cu un mini concert al Consiliului Județean Prahova.
Marşul a fost pe traseul Palatul Administrativ - Bulevardul Republicii - Statuia Mihai Viteazul, la statuie militarii ţinând şi un moment de reculegere. 








































 CATALIN Ghinea


foto:Tazzy Photography si www.deprahova.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *